Van 6 naar 17 projectmetingen per dag. Lees het praktijkverhaal van steigerbouwer Kolb GmbH.

 

Bouwplaatsen hebben steigers nodig, dat lijdt geen twijfel. Schilders, stukadoors, glaszetters, dakdekkers en vele andere ambachtslieden hebben steigers nodig om hun werk aan gevels, raaminstallaties of daken effectief uit te voeren. Steigerbouwers willen worden gezien als een nuttige ondersteuning voor bouwvakkers in plaats van als een verstorende factor.

Daarom is ‘Wij brengen u veilig omhoog’ de slogan van het steigerbedrijf Kolb GmbH. Stefano Battaglia nam in 2010 het traditionele steigerbedrijf met 2 medewerkers over en heeft vandaag een team van 30 mensen in dienst die werken in een straal van 150 km rond de locatie van Rimbach in Odenwald, Duitsland. Het bedrijf kenmerkt zich door gedetailleerd overleg, snelheid van levering en bekwaamheid in hun werkveld. Veiligheid en naleving van regels en voorschriften zijn een van hun topprioriteiten.

Bekijk de video, Liever lezen? - de tekst gaat verder onder de video.

 

 

 

De dagelijkse taken van de heer Battaglia draaien om klantcontact en het maken van offertes voor de werkzaamheden.

Na het eerste contact met de klant volgt de offertefase. Dit betekent dat de heer Battaglia of zijn projectleider persoonlijk naar elke bouwplaats rijdt. Klantgegevens, foto's, informatie uit Google Earth of zelfs metingen uit een offerte van een concurrent worden niet geaccepteerd omdat meetgegevens nauwkeurig en up-to-date moeten zijn.

Mauris dapibus fringilla nibh in consectetur

Vroeger bezochten ze bouwplaatsen met een meetlint en een laserafstandsmeter. Daarnaast werden smartphonefoto's gebruikt om het project visueel vast te leggen en aan te geven waar welke meting gedaan was. Daarnaast werd er nog een plattegrond geschetst met daarop de maten van het gebouw, erkers, raampartijen, dakoverstekken etc.

Veel van deze gebieden zijn vaak moeilijk toegankelijk of moeilijk te meten, wat vaak resulteerde in het schatten van de afstand in plaats van het meten. Dit handmatige proces kostte veel tijd, vaak tussen de 30 en 45 minuten om alle benodigde metingen voor een offerte te verzamelen. Dit betekent dat in totaal ongeveer 6 bouwplaatsen per dag kunnen worden bezocht.

Met de BLK3D zijn ter plaatse slechts 4 minuten nodig om alle vereiste meetgegevens te verzamelen - wat betekent dat er dagelijks tot 17 locaties kunnen worden bezocht. Dit is een enorme toename in efficiëntie. Er zouden nog meer locaties kunnen worden bezocht, maar het verkeer in het Rijn-Main-gebied is meestal druk, wat resulteert in reistijden van ongeveer 30 minuten per 20 kilometer.


"We proberen het contact met klanten ter plaatse zo kort mogelijk te houden, aangezien het gesprek meestal langer duurt dan de tijd die we ter plaatse nodig hebben met de BLK3D", zegt de heer Battaglia met een glimlach.


De gedetailleerde workflow met de BLK3D is als volgt: ga dicht bij de ingang van het gebouw staan ​​en maak de eerste foto, ga dan verder met de klok mee en maak een foto van elke kant van het huis. Als een huis te breed is, wordt het meestal in twee of meer secties verdeeld.

Wanneer je jaarlijks ongeveer 1.200 offertes aan potentiële klanten verstrekt, moet het proces zo efficiënt mogelijk zijn. Dit betekent dat tijdens een locatiebezoek alleen 3D-afbeeldingen worden gemaakt. Er worden dus geen metingen ter plaatse gemaakt. De technicus op kantoor sluit de BLK3D vervolgens aan op een computer en downloadt de afbeeldingen. Alle metingen die nodig zijn voor de offerte worden vervolgens gemaakt met de BLK3D Desktop-software. De technicus weet precies welke afmetingen nodig zijn om de vierkante meters voor de offerte te bepalen. Dit gestroomlijnde proces zorgt voor offertes en afbeeldingen voor de volgende dag met bijgevoegde metingen ter referentie van de klant.

Mauris dapibus fringilla nibh in consectetur

 

Duidelijke voordelen voor steigerbouwers die de BLK3D gebruiken zijn:

 

 1. Projectdocumentatie met meetbare afbeeldingen.
   
 2. Metingen zijn digitaal en iedereen kan ze lezen - geen fouten meer door onleesbaar handschrift.
   
 3. De druk van het runnen van een steigerbedrijf is hoog, de telefoon gaat altijd. Het gebruik van de BLK3D zorgt er echter voor dat zelfs tijdens drukke tijden geen metingen worden gemist en voorkomt fouten door overschrijven.
   
 4. Het accepteren van een offerte kan in sommige gevallen langer dan een jaar duren. Met de BLK3D kan je de bestanden op elk later tijdstip openen om te controleren of aanvullende in-picture metingen te maken. Dit is vooral handig wanneer het eerste verzoek van een klant verandert, wat ongeveer vijf keer per week kan gebeuren. Na overleg kan een klant bijvoorbeeld zijn budget verhogen en wil hij nu niet alleen zijn gevel renoveren, maar ook het dak of zelfs een balkon aan het huis toevoegen. Voorheen betekende dit het opnieuw bezoeken van de bouwplaats, maar met de BLK3D zijn alle benodigde gegevens beschikbaar en kunnen de aanvullende metingen worden gemaakt
   
 5. De foto's met afmetingen worden aan medewerkers overhandigd en gebruikt tijdens de installatie. Dit heeft als groot voordeel dat ze al alle afmetingen hebben die ze nodig hebben. Ze gebruiken nog steeds een laserafstandsmeter om te dubbelchecken, maar variaties tussen deze en de in-picture-metingen zijn meestal minder dan een centimeter. Als het proces correct wordt gevolgd, wat betekent dat er twee afbeeldingen worden gemaakt die vervolgens over elkaar heen worden gelegd, is de nauwkeurigheid meer dan voldoende voor een steigerbouwer. Voor de eindafrekening worden echter metingen van de daadwerkelijke installaties gebruikt.

De BLK3D Imager heeft een gekalibreerde stereocamera die tegelijkertijd twee beelden van dezelfde scène vanuit twee verschillende perspectieven vastlegt. Dit is vergelijkbaar met het driedimensionale stereovisie van de mens dat ons linker- en rechteroog ons bieden. Om een ​​zeer hoge nauwkeurigheid te bereiken, raadt Leica Geosystems de Multi-Shot aan; wat betekent dat er vier afbeeldingen over elkaar heen worden gelegd en de nauwkeurigheid wordt verhoogd. De afstand tot de gevel dient zo klein mogelijk te zijn.

 

 

Mauris dapibus fringilla nibh in consectetur

 

Het steigerbedrijf Kolb heeft de BLK3D op de proef gesteld en heeft een nogal gecompliceerde bouwplaats gemeten, een keer met een laserafstandsmeter en een keer met de BLK3D. Het duurde een uur en 15 minuten met de laserafstandsmeter, maar de BLK3D voltooide dezelfde taak in slechts 8 minuten. Dit verhoogt de efficiëntie meer dan vertienvoudigd.

Stefano Battaglia zegt over zichzelf dat hij niet erg computervaardig is, maar in zijn woorden is de BLK3D-software ‘onfeilbaar’ om te gebruiken. Hij neemt ‘slechts’ de foto's, maar zelfs de technicus heeft in minder dan 2 uur alles bedacht wat hij moet weten op de BLK3D Desktop Software.Mauris dapibus fringilla nibh in consectetur

“In de bouwsector heb je technologie nodig die gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken is. Er zijn maar weinig tools en kleine add-ons nodig, en dit is waar de BLK3D over gaat. " zegt Stefano Battaglia.Mauris dapibus fringilla nibh in consectetur

Zijn betrokkenheid bij de steigerbouw gaat verder dan zijn eigen bedrijf. Zo is de heer Battaglia de regionale vertegenwoordiging van het steigergilde in de deelstaat Hessen en bekleedt hij ook een vaste positie in de beroepsopleidingscommissie. Hij wordt gezien als een ‘innovator’ in zijn vak waardoor 22 van zijn collega's nu ook de BLK3D gebruiken. Hij is ervan overtuigd dat de BLK3D in deze markt vaart zal winnen.

 

Wilt u meer informatie over de Leica BLK3D of een demonstratie? Vul het onderstaande formulier in.

Hoe kunnen we u helpen?
Selecteer uw interessegebieden en wij sturen u onze marktsegment gerelateerde nieuwsbrieven

Op het gebruik van uw persoonlijke gegevens is het Leica Geosystems Privacy beleid van toepassing. Als u later van gedachten verandert, kunt u de toestemming op elk gewenst moment intrekken door op de link 'Unsubscribe' te klikken in de marketing-e-mails die naar u zijn verzonden.
Door dit formulier in te dienen, gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden van Leica Geosystems.